КУПУВАТЕ ВАШЕТО ПЪРВО ЖИЛИШЕ?


Полезни съвети за купуващите жилище за първи път

Покупката на Вашето първо жилище е вълнуващо преживяване – Вие и Вашето семейство сте открили мястото, където ще създадете спомените от своя живот. Макар и вълнуващо, то не следва да е стресиращо! Следвайте съветите ни, затова какво да правите и какво да не правите при покупка на жилище за първи път:

 

Осигурете предварително банково одобрение за финансиране, определяйки бюджета си за покупка

Осигуряването на предварително одобрение от финансираща институция е лесна първа стъпка към определянето на Вашия бюджет за покупка на жилище и макар покупката да не изчерпва всички разходи, то получаването на предварително одобрение става бързо. След като сте определили бюджета си, помолете Вашия Агент да Ви предостави информация за всички разходи по покупката на имотите, към които проявявате интерес, включително за данъци, застраховки, включително и разходите по сделката. С много от тези аспекти ще се сблъскате за пръв път, но това е част от работата на Агентите на недвижими имоти. 

Не надценявайте финансовите си възможности

След като сте определили бюджета за Вашия първи дом, уверете се, че не се впускате в необмислени инвестиции, като търсенето на жилище с още една спалня или закупуване на скъпо кухненско оборудване. Макар разходите за тях да не изглеждат големи на фона на общия бюджет за покупка, с времето ще усетите тежестта им и можете да срещнете затруднения в погасяването на задълженията си кредита.

Изберете подходящ за Вас квартал

Голяма част от стойността на един имот е неговото местоположение и изборът на подходящ за Вас квартал може да се окаже по-голямо предизвикателство, дори от намирането на самото жилище. Може да сметнете, че кварталът няма достатъчно паркове, училища или оживен център. Спрете се на подходящия за Вас жилищен район преди да започнете да търсите конкретни имоти. Ако не знаете достатъчно подробности за конкретния квартал или район, Вашият Агент ще Ви съдейства с необходимата информация.

Проведете подробен оглед на имота с професионалист

Когато откриете мечтаното от Вас жилище, Ви ще искате да се нанесете още на следващия ден и вече си представяте цвета на завесите и вида на осветителните тела. И доколкото това е напълно разбираемо, все пак не следва да отправяте оферта преди имотът да бъде огледан подробно от професионалист за явни или скрити недостатъци. Това може да Ви коства средства и време, но ще Ви осигури точна представа за действителния размер на разходите, които ще направите ако закупите имота. Следва да включите разходите за ремонти в общия бюджет и да ги имате предвид, когато отправяте офертата си.

Вземете предвид бъдещата стойност при последваща продажба!

Когато говорим за огледи и ремонти, то отстраняването на някои недостатъци могат да открият потенциал за значително повишаване на стойността му. В този случай говорим за допълнителната стойност на имота и печалбата, която бихте реализирали, когато Вие сте Продавач. Влагането на средства в ремонти и оборудване може да се окаже печелившо. Дори един бърз козметичен ремонт може да грабне сърцето на потенциалния Купувач и съответно да Ви донесе повече пари. 

Не губите самообладание! Всичко ще бъде наред!

Покупката на жилище означава множество нови изживявания и предизвикателства пред Купувача, които могат да са изпитание за нервите му. Но не трябва да губите самообладание. Ние имаме богат опит при покупко-продажбите на жилища и сме до Вас във всеки етап от процеса. Купуването на първото Ви жилище е събитие от изключителна важност, поради което поемете дъх, успокойте се и се наслаждавайте на преживяването!купувач наръчник

Търсете в блога